Avis

Restaurant Bleu De Toi

Rue des Alexiens 73 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  03/08/2009 10:15

Bleu de toi. Met goede vrienden op een zomeravond op hun terras, het d...

Bleu de toi. Met goede vrienden op een zomeravond op hun terras, het doet wat raar aan, al die gebouwen rondom, maar toch leuk op hun dakje. In de winter, met even goede vrienden, redelijk perfect. De charme van de gastvrouw, en het veelal aangename cliënteel zijn blijvers. Hun kreeften en bintjes zijn dan zo mogelijk nog beter. Het enige nadeel is dat ze een héél klein beetje eentonig zijn, na een keer of vier heb je t wel gehad wat betreft hun kaart. Ze is goed bedoeld maar god, laat ze af en toe er eens wat nieuwe dingen tussendoor gooien. Waarom storten ze zich eens niet op bloedworst of voor mij part kibbeling? Vorige keer kreeg ik een klein hapje van witloof (eindelijk nog eens iemand die witloof gebruikt), appeltjes en pijnboompitten in olie bij de champagne. De kok weet dus wat perfectie is.De man kan het. Zeker weten. Ga maar eens proeven, bedrogen ben je er nooit.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  03/08/2009 10:15

Bleu de toi. Met goede vrienden op een zomeravond op hun terras, het d...

Bleu de toi. Met goede vrienden op een zomeravond op hun terras, het doet wat raar aan, al die gebouwen rondom, maar toch leuk op hun dakje. In de winter, met even goede vrienden, redelijk perfect. De charme van de gastvrouw, en het veelal aangename cliënteel zijn blijvers. Hun kreeften en bintjes zijn dan zo mogelijk nog beter. Het enige nadeel is dat ze een héél klein beetje eentonig zijn, na een keer of vier heb je t wel gehad wat betreft hun kaart. Ze is goed bedoeld maar god, laat ze af en toe er eens wat nieuwe dingen tussendoor gooien. Waarom storten ze zich eens niet op bloedworst of voor mij part kibbeling? Vorige keer kreeg ik een klein hapje van witloof (eindelijk nog eens iemand die witloof gebruikt), appeltjes en pijnboompitten in olie bij de champagne. De kok weet dus wat perfectie is.De man kan het. Zeker weten. Ga maar eens proeven, bedrogen ben je er nooit.

Restaurant Bij Den Boer

Quai aux Briques - Baksteenkaai 60 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  03/08/2009 10:07

Onlangs nog eens in deze oude trouwe geweest. Er was weer Kingkrab. Al...

Onlangs nog eens in deze oude trouwe geweest. Er was weer Kingkrab. Alleen daarvoor ga je, zeker weten. De beste ooit? Yes. Zeker weten, en geloof me, ik heb al wat kingkrab gegeten. De ambiance is prima, de bediening voortreffelijk, de sfeer heel ongedwongen. De gerechten op hun beurt waren dan ook weer zeer goed. Misschien ietsje te duur, maar als je dan kijkt in de wijnkaart, bloody hell, je vindt er koopjes. Het geheel is dan zeer goed te verteren, ook financieel.....Go.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  03/08/2009 10:07

Onlangs nog eens in deze oude trouwe geweest. Er was weer Kingkrab. Al...

Onlangs nog eens in deze oude trouwe geweest. Er was weer Kingkrab. Alleen daarvoor ga je, zeker weten. De beste ooit? Yes. Zeker weten, en geloof me, ik heb al wat kingkrab gegeten. De ambiance is prima, de bediening voortreffelijk, de sfeer heel ongedwongen. De gerechten op hun beurt waren dan ook weer zeer goed. Misschien ietsje te duur, maar als je dan kijkt in de wijnkaart, bloody hell, je vindt er koopjes. Het geheel is dan zeer goed te verteren, ook financieel.....Go.

Restaurant Le Gril Aux Herbes D'evan

Chaussée de Bruxelles 21 1780 WEMMEL
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  08/07/2009 14:27

Ga eten in de tapas achter het restaurant. Lekker, kleine hapjes. Som...

Ga eten in de tapas achter het restaurant. Lekker, kleine hapjes. Soms wat ver gezocht of overdreven, de chef moet zich leren beheersen. Maar voor de liefhebbers, zalig. Schitterende ingrediënten, een mooie wijkaart. De combinatie nodigt uit tot eten met plezier. Zie je je vrouw nog graag? Neem ze mee, ze geniet (of o,gekeerd, uiteraard). Redelijk prijzig, de sommelier leert ooit wel eens dat je je henmd IN je broek moet steken als je pakweg 50 bent (t hangt anders genant over je buik), maar hij kent zijn zaken. Wel wat minder show, toe? Verder kan ik me er thuis voelen, een beetje de faculteitsbar voor de 40-ger die al eens een ontspannen lunch wil. Of een gezellige avond met vrouw en vrienden (love you, V, E en N) Om te genieten en te ontspannen. Fancy. :-)

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  08/07/2009 14:27

Ga eten in de tapas achter het restaurant. Lekker, kleine hapjes. Som...

Ga eten in de tapas achter het restaurant. Lekker, kleine hapjes. Soms wat ver gezocht of overdreven, de chef moet zich leren beheersen. Maar voor de liefhebbers, zalig. Schitterende ingrediënten, een mooie wijkaart. De combinatie nodigt uit tot eten met plezier. Zie je je vrouw nog graag? Neem ze mee, ze geniet (of o,gekeerd, uiteraard). Redelijk prijzig, de sommelier leert ooit wel eens dat je je henmd IN je broek moet steken als je pakweg 50 bent (t hangt anders genant over je buik), maar hij kent zijn zaken. Wel wat minder show, toe? Verder kan ik me er thuis voelen, een beetje de faculteitsbar voor de 40-ger die al eens een ontspannen lunch wil. Of een gezellige avond met vrouw en vrienden (love you, V, E en N) Om te genieten en te ontspannen. Fancy. :-)

Restaurant La Brasserie De La Gare

Chée. de Gand 1430 1082 BERCHEM-SAINTE-AGATHE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  08/07/2009 14:20

T zal wel zijn zeker. Moet er nog zand zijn? Al een jaar of twee kom i...

T zal wel zijn zeker. Moet er nog zand zijn? Al een jaar of twee kom ik hier. Ze durven hier kalfstong serveren. Of in de winter: worst met puree en zuurkool. Ze dienen op in een taal die met de beste wil van de wereld noch vlaams nog waals is, brussels zeker? T is veel, t is lekker, t is ongedwongen. Dik ok. Laat de eerder kale ober Claude uit de eerder bescheiden wijnkaart kiezen, hij lacht ongeveer als een sfinx (ook al weet je van de sfinx beter wat die denkt) maar je wordt niet bedrogen. Bomma's en yuppies samen (of hoe noem je die jonge arrivees tegenwoordig?) In alle geval, zorg dat je er ooit eens gaat eten, en betaal met de glimlach redelijk wat voor je eten, maar weet dat de bomma het ook zo zou maken. Recht uit de kookboek van de boerinnnenbond, maar dan beter. Love it.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  08/07/2009 14:20

T zal wel zijn zeker. Moet er nog zand zijn? Al een jaar of twee kom i...

T zal wel zijn zeker. Moet er nog zand zijn? Al een jaar of twee kom ik hier. Ze durven hier kalfstong serveren. Of in de winter: worst met puree en zuurkool. Ze dienen op in een taal die met de beste wil van de wereld noch vlaams nog waals is, brussels zeker? T is veel, t is lekker, t is ongedwongen. Dik ok. Laat de eerder kale ober Claude uit de eerder bescheiden wijnkaart kiezen, hij lacht ongeveer als een sfinx (ook al weet je van de sfinx beter wat die denkt) maar je wordt niet bedrogen. Bomma's en yuppies samen (of hoe noem je die jonge arrivees tegenwoordig?) In alle geval, zorg dat je er ooit eens gaat eten, en betaal met de glimlach redelijk wat voor je eten, maar weet dat de bomma het ook zo zou maken. Recht uit de kookboek van de boerinnnenbond, maar dan beter. Love it.

Restaurant La Manufacture

Rue Notre-Dame du Sommeil 12 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  02/07/2009 11:58

De handtassen die hier ooit gemaakt werden waren allicht beter. En duu...

De handtassen die hier ooit gemaakt werden waren allicht beter. En duurder. Prijs/kwaliteit is de manufacture niet slecht, helaas is het zeker niet duur. De bediening was matig. Na smachtend een kwartier naar een heel redelijk geprijsde fles wijn gekeken te hebben schonk ik dan zelf maar in. Mijn tafeldame, hoe charmant ook, werd stilaan ongeduldig. Gelijk had ze. Dat was dan het sein voor de ober om de fles zowat uit mijn handen te grissen. Jammer maar te laat. De aarzeling waarmee mijn nog immer charmante gezelschap maatjes (de haringen) bestelde bleek helaas terecht. Niet echt vers, de gemiddelde marktkramer verkoopt er betere. Inkopen is ook een kunst. De bordschikking getuigde dan weer van een redelijke minachting voor het produkt. Prima, verse sla werd er duidelijk van heel ver op gemikt. Who cares? Dat ze op een ander gaan eten zei mijn bord. Jammerrrr. De ambiance was ok, het middenkader kwam in dichte drommen lunchen. Allicht daarom haalde de keuken dan ook het niveau van de betere bedrijfskantine, maar niet veel meer. Elk restaurant krijgt de klanten die het verdient. De temperatuur op het terras was dan weer perfect, maar niet de verdienste van de manufacture. Allen de voiturier, daar had ik nu eens niks op aan te merken.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  02/07/2009 11:58

De handtassen die hier ooit gemaakt werden waren allicht beter. En duu...

De handtassen die hier ooit gemaakt werden waren allicht beter. En duurder. Prijs/kwaliteit is de manufacture niet slecht, helaas is het zeker niet duur. De bediening was matig. Na smachtend een kwartier naar een heel redelijk geprijsde fles wijn gekeken te hebben schonk ik dan zelf maar in. Mijn tafeldame, hoe charmant ook, werd stilaan ongeduldig. Gelijk had ze. Dat was dan het sein voor de ober om de fles zowat uit mijn handen te grissen. Jammer maar te laat. De aarzeling waarmee mijn nog immer charmante gezelschap maatjes (de haringen) bestelde bleek helaas terecht. Niet echt vers, de gemiddelde marktkramer verkoopt er betere. Inkopen is ook een kunst. De bordschikking getuigde dan weer van een redelijke minachting voor het produkt. Prima, verse sla werd er duidelijk van heel ver op gemikt. Who cares? Dat ze op een ander gaan eten zei mijn bord. Jammerrrr. De ambiance was ok, het middenkader kwam in dichte drommen lunchen. Allicht daarom haalde de keuken dan ook het niveau van de betere bedrijfskantine, maar niet veel meer. Elk restaurant krijgt de klanten die het verdient. De temperatuur op het terras was dan weer perfect, maar niet de verdienste van de manufacture. Allen de voiturier, daar had ik nu eens niks op aan te merken.

Restaurant La Manufacture

Rue Notre-Dame du Sommeil 12 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  02/07/2009 10:26

Tja. De handtassen die er vroeger weren gemaakt waren allicht toch iet...

Tja. De handtassen die er vroeger weren gemaakt waren allicht toch iets beter. Prijs/kwaliteit is het niet slecht. Maar het is niet echt duur. De bediening kon in elk geval beter. Na een tijdje verlekkerd naar onze fles wijn gekeken te hebben besloot ik zelf uit te schenken. Dat was dan het sein om razendsnel toe te schieten en de fles uit mijn handen te rukken. Héél fraai. Maar te laat is te laat. De wijnkaart , daar had ik vrede mee. De maatjes die mijn elegante tafeldame aarzelend bestelde bleken de aarzeling waard. Of ze nu te lang geleden gestorven waren of het aankoopbeleid mankeert weet ik niet, maar ach, op de markt zijn ze beter. De tong aan dagprijs (die wel meeviel, de prijs bedoel ik dan) bleken slibtongetjes te zijn. Eigenaardig dat men dat onderscheid niet maakten (mijn nog stees charmante tafeldame vroeg nochthans nog wat ze bedoelden). De ambiance was er wel, kantoormensen van de fraaiere soort kwamen in drommen aan. Misschien daarom dat het eten toch iets weg had van dat van de betere bedrifskantine voor het middenkader? De pr'esentatie was erg slordig trouwens. Perfect verse sla, minachtend op een bord gesmeten. Het was allemaal net niet. De temperatuur buiten op het terras was het enige dat perfect was, maar dat was dan weer geen verdienste van het personeel. Oja, de voiturier was héél vriendelijk.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  02/07/2009 10:26

Tja. De handtassen die er vroeger weren gemaakt waren allicht toch iet...

Tja. De handtassen die er vroeger weren gemaakt waren allicht toch iets beter. Prijs/kwaliteit is het niet slecht. Maar het is niet echt duur. De bediening kon in elk geval beter. Na een tijdje verlekkerd naar onze fles wijn gekeken te hebben besloot ik zelf uit te schenken. Dat was dan het sein om razendsnel toe te schieten en de fles uit mijn handen te rukken. Héél fraai. Maar te laat is te laat. De wijnkaart , daar had ik vrede mee. De maatjes die mijn elegante tafeldame aarzelend bestelde bleken de aarzeling waard. Of ze nu te lang geleden gestorven waren of het aankoopbeleid mankeert weet ik niet, maar ach, op de markt zijn ze beter. De tong aan dagprijs (die wel meeviel, de prijs bedoel ik dan) bleken slibtongetjes te zijn. Eigenaardig dat men dat onderscheid niet maakten (mijn nog stees charmante tafeldame vroeg nochthans nog wat ze bedoelden). De ambiance was er wel, kantoormensen van de fraaiere soort kwamen in drommen aan. Misschien daarom dat het eten toch iets weg had van dat van de betere bedrifskantine voor het middenkader? De pr'esentatie was erg slordig trouwens. Perfect verse sla, minachtend op een bord gesmeten. Het was allemaal net niet. De temperatuur buiten op het terras was het enige dat perfect was, maar dat was dan weer geen verdienste van het personeel. Oja, de voiturier was héél vriendelijk.

Restaurant La Belle Maraichere

Place Sainte-Catherine 11 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  23/06/2009 09:38

La belle. T was weer goed. Zo klassiek als mijn grootmoeder zaliger. Z...

La belle. T was weer goed. Zo klassiek als mijn grootmoeder zaliger. Zo experimenteel als een straatsteen. Een menu die ze hier al voor de oorlog maakten. Geen schuimpjes, geen moleculiare wat dan ook. Maar wél lekker. De kreeft belle maraichere is en blijft een van de betere. De patron fluitserde mijn inderdaad diëtende tafelgenote nog even in dat het met room was, hij was al even bezorgd als mijn grootvader. Maar ook de tafelgenote verloor zich in de kreeft, lekker, vers, precies gegaard. Als voorgerechte een maatje. Afgezien van hun foute origine kan ik ook hier niks verkeerd over zeggen, mocht dat al de bedoeling geweest zijn. Het gepelde tomaatje was charmant, de boontjes gewoon. De wijn lekkerrrrrrr en niet té duur

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  23/06/2009 09:38

La belle. T was weer goed. Zo klassiek als mijn grootmoeder zaliger. Z...

La belle. T was weer goed. Zo klassiek als mijn grootmoeder zaliger. Zo experimenteel als een straatsteen. Een menu die ze hier al voor de oorlog maakten. Geen schuimpjes, geen moleculiare wat dan ook. Maar wél lekker. De kreeft belle maraichere is en blijft een van de betere. De patron fluitserde mijn inderdaad diëtende tafelgenote nog even in dat het met room was, hij was al even bezorgd als mijn grootvader. Maar ook de tafelgenote verloor zich in de kreeft, lekker, vers, precies gegaard. Als voorgerechte een maatje. Afgezien van hun foute origine kan ik ook hier niks verkeerd over zeggen, mocht dat al de bedoeling geweest zijn. Het gepelde tomaatje was charmant, de boontjes gewoon. De wijn lekkerrrrrrr en niet té duur

Restaurant Senzanome

Place du petit sablon 1 1000 BRUXELLES CENTRE
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  17/06/2009 09:10

Ja, een italiaan de naam waardig. Geen vette pasta, geen overdagdige b...

Ja, een italiaan de naam waardig. Geen vette pasta, geen overdagdige borden, geen gigantische lijst pizza waarop je alle etensresten van de vorige dagen kwijt kan. In het geheel geen pizza trouwens. Jammer wel. Het was er lekker, de ingrediënten perfect, ze weten hoe je een visje bakt. Scherper nog, ze verheffen het tot een kunst. Zelden kom je ene gerecht tegen dat 'het' echt is. Hier vind je dat wel eens. De 'madam' is eerder een madam dan een gastvrouw, een beetje geïnfecteerd door de buurt? Maar als ze even lacht en een 10% van haar charme gebruikt vole je je welkom. Ze bestiert de zaak met vaste hand, maar een beetje alsof je in haar living zit te eten. Conformisme is hier een vreemd woord. Maar zo heb ik ze graag.

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  17/06/2009 09:10

Ja, een italiaan de naam waardig. Geen vette pasta, geen overdagdige b...

Ja, een italiaan de naam waardig. Geen vette pasta, geen overdagdige borden, geen gigantische lijst pizza waarop je alle etensresten van de vorige dagen kwijt kan. In het geheel geen pizza trouwens. Jammer wel. Het was er lekker, de ingrediënten perfect, ze weten hoe je een visje bakt. Scherper nog, ze verheffen het tot een kunst. Zelden kom je ene gerecht tegen dat 'het' echt is. Hier vind je dat wel eens. De 'madam' is eerder een madam dan een gastvrouw, een beetje geïnfecteerd door de buurt? Maar als ze even lacht en een 10% van haar charme gebruikt vole je je welkom. Ze bestiert de zaak met vaste hand, maar een beetje alsof je in haar living zit te eten. Conformisme is hier een vreemd woord. Maar zo heb ik ze graag.

Restaurant La Dolce Vita

F. Wouterslaan 56 1910 KAMPENHOUT
filip fontaine zellik, Belgium
filipfontaine
Avis du  19/07/2005 10:19

degelijk eten, wonderbaarlijk italiaanse chef, het bord suggesties is ...

degelijk eten, wonderbaarlijk italiaanse chef, het bord suggesties is altijd rijk gevarieerd, een aanrader voor wie goed wil eten zonder (te betalen voor) zinloze toeters en bellen, een echte italiaan

filip fontaine
0 Favoris
9 Avis
Avis du  19/07/2005 10:19

degelijk eten, wonderbaarlijk italiaanse chef, het bord suggesties is ...

degelijk eten, wonderbaarlijk italiaanse chef, het bord suggesties is altijd rijk gevarieerd, een aanrader voor wie goed wil eten zonder (te betalen voor) zinloze toeters en bellen, een echte italiaan

×

Devenez membre de Resto.be

Plus de 385 000 personnes sont inscrites sur Resto.be !

Rejoignez notre communauté et profitez de nombreux avantages en tant que membre Resto.be :

Recevez des offres promotionnelles personnalisées
Gérez vos propres listes (wishlist, Favoris, J’ai visité, …), vos réservations en ligne, vos avis, vos informations personnelles
Accédez aux réservations en avant-première pour certains de nos événements incontournables tels que les RestoDays

Inscrivez-vous avec votre compte Facebook

Recommandé

Le moyen le plus facile de vous connecter à Resto.be

ou

Remplissez les informations ci-dessous